03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Behandeling alcoholverslaving

SolutionS Belgium / Behandeling alcoholverslaving

Als je alcoholgebruik dermate problematisch is geworden dat je de controle kwijt bent geraakt en het je functioneren beĆÆnvloedt, is er sprake van een alcoholverslaving. SolutionS biedt jou en je naasten hulp bij een alcoholprobleem.

Alcoholhulp door SolutionS

Wil jij afkicken van alcohol? Of zoek je een uitweg voor een naaste met een alcoholprobleem? SolutionS kan jou alcoholhulp bieden. De behandeling van een alcoholverslaving begint altijd met een persoonlijk intakegesprek. Dit vrijblijvende gesprek vindt plaats in Antwerpen. Samen met een professional zet je op een rij wat jouw hulpvraag is. Ook bespreek je welke mogelijke problemen jouw alcoholverslaving met zich mee brengt. De deskundige van SolutionS zal daarna een persoonlijk behandelplan voorstellen, dat geheel is aangepast aan jouw mogelijkheden en hulpvraag. Hulp bij een alcoholprobleem kan echter niet beginnen voordat je erkent dat je een alcoholverslaving hebt en dat deze verslavingsziekte ernstige gevolgen heeft. Ook is het belangrijk dat je toegeeft dat je alcoholhulp nodig hebt. Hierin volgt SolutionS de behandelwijze van het 12 stappen Minnesota Model.Ā 

Klinische opname alcoholverslaving

Afhankelijk van de uitkomst van het intakegesprek wordt de behandeling van de alcoholverslaving direct gestart. Wanneer je de controle over je alcoholgebruik totaal bent verloren, dan kan het noodzakelijk worden geacht dat je direct wordt opgenomen in Ć©Ć©n van onze buitenlandse klinieken. Zowel in Nederland als in Zuid Afrika kun je acuut een klinisch traject volgen voor het afkicken van alcohol.

Bij een klinische opname wordt er een intensieve behandeling van de alcoholverslaving ondergaan. In een afgeschermde prikkelarme en veilige omgeving kun jij je volledig focussen op het afkicken van alcohol. Dit doe je uiteraard niet alleen. Tijdens je verblijf in Ć©Ć©n van onze klinieken word je begeleid en geholpen door een compleet behandelteam, bestaande uit onder andere verslavingsartsen, psychiaters, psychologen, ervaringsdeskundige counselors en verpleegkundigen. Stuk voor stuk zijn zij deskundigen op het gebied van alcoholverslaving of hebben zij deze ziekte zelf ervaren.

Bij het afkicken van alcohol komt vaak ook een noodzakelijke detox kijken. Gedurende de detox-periode zul je op een speciale afdeling verblijven, waar je wordt geholpen om je lichaam te ontgiften van de verslavende substantie alcohol.

Ontwenningsverschijnselen alcohol

In de detox-periode komen regelmatig ontwenningsverschijnselen, oftewel afkickverschijnselen, voor. Ontwenningsverschijnselen kunnen namelijk optreden op momenten dat je geen alcohol gebruikt. Deze heb je mogelijk ook al eerder ervaren. Hierdoor gaan sommige mensen nog meer drinken, waardoor je in een patroon terecht komt waar je steeds moeilijker uit kan komen. Bekende afkickverschijnselen die gerelateerd zijn aan alcohol zijn trillen, zweten, hartkloppingen, angstige gevoelens, slapeloosheid en hoofdpijn.Ā 

Ambulante behandeling alcoholverslaving

In sommige gevallen kan een ambulant traject voldoende zijn om een alcoholprobleem te behandelen. Tijdens een ambulante behandeling van een alcoholverslaving vindt er geen opname plaats. Hierdoor kun je je dagelijkse activiteiten vervolgen, naast de frequente sessies met een behandelaar van SolutionS. Ambulante alcoholhulp kan tevens direct gestart worden. SolutionS hanteert namelijk geen wachttijden.

In herstel

Na een klinische behandeling van een alcoholverslaving volgt er een intensief nazorgtraject. Ambulante nazorg is een cruciaal onderdeel van de behandeling van alcoholverslaving en het programma kan in Antwerpen worden gevolgd. Het nazorgtraject bij SolutionS helpt je om goed om te gaan met je nieuwe leven zonder alcohol. De nazorg van SolutionS is onder andere gericht op het leren hanteren van ā€˜triggersā€™ en valkuilen om zo een terugval te voorkomen. Je omgeving is niet veranderd, maar jij wel. Daarnaast kun je te maken krijgen met de gevolgen van je verslaving en word je wellicht geconfronteerd met drank. SolutionS begeleidt je hierbij. Ook volg je op regelmatige basis individuele gesprekken en groepssessies. Voor familieleden en andere omstanders organiseert SolutionS ook speciale informatiebijeenkomsten.Ā 

Alcoholhulp SolutionS

Ben jij opzoek naar hulp bij een alcoholprobleem? Verslaafden en naasten van alcoholisten kunnen dagelijks terecht bij SolutionS. Wij zijn er voor jou en helpen je graag met al je vragen over een behandeling voor alcoholverslaving. Schroom niet en neem direct telefonisch contact met ons op voor meer informatie! Je kunt ons dagelijks bereiken tussen 8:30 en 22:00 uur.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.