03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Behandeling gameverslaving

SolutionS Belgium / Behandeling gameverslaving

De afgelopen jaren is de tijd die mensen online besteden steeds verder toegenomen. Ook het aantal mensen dat overmatig (online) games speelt neemt toe. Speel jij veel games of besteed jij teveel tijd op het internet? Als jij de hele dag aan games denkt, steeds meer tijd wilt besteden aan gamen, je de tijd die je online besteedt niet langer onder controle hebt en je dit gedrag vertoont om je beter te voelen, kan er sprake zijn van een gameverslaving of internetverslaving.

SolutionS biedt hulp bij een gameverslaving of internetverslaving. Je kunt bij ons terecht voor een effectieve behandeling van een gameverslaving en andere gedragsverslavingen in ├ę├ęn van onze priv├ę klinieken.

Gameverslaving hulp

Zoals elke andere verslavingsbehandeling, begint het afkicken van gamen met de erkenning van de verslaving en de gevolgen die jouw gameverslaving heeft voor onder andere je gezondheid en sociale leven. Wanneer je klaar bent om de stap te zetten om af te kicken van je gameverslaving, is het tijd om toe te geven dat je daarbij hulp nodig hebt. SolutionS kan jou hierbij ondersteunen. Elke gameverslaving behandeling of behandeltraject voor een internetverslaving begint met een persoonlijk intake- of kennismakingsgesprek in onze Antwerpse vestiging. Een professional van SolutionS zal middels dit gesprek jouw persoonlijke hulpvraag en de problemen die de gameverslaving met zich meebrengt in kaart brengen. Samen met jou stellen we vervolgens een persoonlijk plan op voor de behandeling van de gameverslaving of internetverslaving. Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met de hulpvraag en het verslavingsprobleem, maar ook met de mogelijkheden die jij hebt.

Afkicken gameverslaving

Het afkicken van gamen heeft verschillende voordelen:

  • Door te stoppen of minderen met gamen zullen je studieprestaties of prestaties op het werk verbeteren.
  • De behandeling van jouw gameverslaving of internetverslaving zal er voor zorgen dat je meer zin krijgt om dingen te ondernemen, bijvoorbeeld het sporten weer oppakken en meer tijd steken in het onderhouden van sociale contacten.
  • Het aanpakken van een gameverslaving of internetverslaving maakt je actiever en zal je helpen om minder uitstelgedrag te vertonen.
  • Afkicken van gamen zorgt dat onrustige, sombere of agressieve gevoelens en gedachtes afnemen.
  • Het doorlopen van een behandeltraject verbetert sociale relaties. SolutionS biedt daarnaast ook een speciaal familieprogramma aan. Jouw naasten worden op deze wijze direct betrokken bij de internetverslaving- of gameverslaving behandeling.

Gameverslaving behandeling bij SolutionS

Op basis van het intakegesprek stelt jouw behandelaar een uitgebreid intakeverslag op. Dit verslag is de doorslaggevende factor (groen licht) voor het starten van een ambulant behandeltraject of een opname in ├ę├ęn van onze buitenlandse priv├ę klinieken. De behandeling van de gameverslaving of internetverslaving gebeurt op basis van een persoonlijk behandelplan, dat is afgestemd op jouw behoeftes en hulpvraag.

Ambulant behandeltraject of klinische opname

Bij SolutionS kun je terecht voor ambulante behandeltrajecten en klinische opname trajecten, gecombineerd met ambulante nazorg. Een ambulante behandeling van een gameverslaving of internetverslaving kun je op diverse locatie volgen, zo ook in Antwerpen. Dit behandeltraject bestaat uit sessie met een behandelaar waarin het 12 Stappen Minnesota Model leidend is. Het voordeel van een ambulante gameverslaving behandeling is dat je je dagelijkse leven zo goed als mogelijk kunt voortzetten, omdat de sessie goed rondom je activiteiten en werkzaamheden zijn te plannen.

Een klinische opname vindt plaats in ├ę├ęn van onze buitenlandse priv├ę klinieken, bijvoorbeeld in Nederland of Zuid-Afrika. Hier kun je in een veilige omgeving en onder deskundige begeleiding afkicken van gamen.┬á

De weg naar herstel

Het intensieve nazorgtraject dat SolutionS aanbiedt is essentieel voor het succesvol bewandelen van de weg naar herstel van een internet- of gameverslaving. Het leren omgaan met triggers en confrontaties in het dagelijkse leven staat centraal in de nazorg door SolutionS. Jij bent namelijk veranderd door de behandeling, maar je omgeving is onveranderd gebleven. Nazorg is daarom cruciaal bij elke verslaving om terugval te voorkomen.

Wil jij afkicken van gamen of ben je opzoek naar meer informatie over de behandeling van een gameverslaving of internetverslaving bij SolutionS? Zet de eerste stap en vraag om gespecialiseerde gameverslaving hulp! Onze medewerkers staan zeven dagen per week telefonisch voor je klaar en voorzien je graag van meer informatie over onze behandelingen en van persoonlijk advies. Bel dus direct: wij zijn iedere dag bereikbaar tussen 8:30 en 22:00 uur.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.