03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Behandeling medicijnverslaving

SolutionS Belgium / Behandeling medicijnverslaving

Gebruik jij op dagelijkse basis medicijnen zoals slaappillen of kalmeringsmiddelen? Neem jij deze medicatie om de dag door te komen, problemen te vergeten en het leven in het algemeen vol te houden? Heb jij steeds meer medicijnen nodig om hetzelfde effect te bereiken? Er kan sprake zijn van een medicijnverslaving. Wacht dus niet langer en maak de keuze om in herstel te treden. SolutionS kan jou helpen met het afkicken van medicijnen die je te lang achter elkaar hebt gebruikt. 

Behandeling van medicijnverslaving bij SolutionS

Minderen of compleet stoppen met medicatie kan zeer intens zijn na een lange periode van gebruik. Wanneer je besluit om je medicijnverslaving aan te pakken, kunnen er heftige ontwenningsverschijnselen optreden. Je kan sneller onrustig worden en weer moeite met slapen krijgen. De gevoelens en problemen die je al die tijd met medicatie hebt proberen te dempen, zullen weer naar boven komen. Dit kunnen triggers zijn om juist weer meer medicatie te gaan gebruiken, waardoor de medicijnverslaving in stand wordt gehouden.

Voor het afkicken van medicijnen is het daarom belangrijk om onder deskundige begeleiding het behandeltraject voor een medicijnverslaving in te gaan. De medische deskundigen en behandel therapeuten van SolutionS kunnen jou helpen om effectief af te kicken van medicatie, door het medicijngebruik langzaam en gecontroleerd af te bouwen. Hierdoor wordt de kans op heftige ontwenningsverschijnselen en terugval aanzienlijk teruggedrongen.

Het behandeltraject: afkicken van medicijnen

Verslaving is een hersenziekte, daarom verschilt de behandeling van een medicijnverslaving nauwelijks van het behandeltraject bij andere verslavingen. Een behandeling door SolutionS begint altijd met een persoonlijk en vrijblijvend kennismakings- of intakegesprek in onze priv├ę kliniek in Antwerpen. Het doel van dit gesprek is om jouw situatie en hulpvraag goed in kaart te brengen. Zo kan de behandelaar van SolutionS een behandelplan voor het afkicken van medicijnen opstellen dat helemaal op jou is afgestemd.

Behandelopties medicijnverslaving

In het plan kunnen verschillende opties voor de behandeling van een medicijnverslaving worden opgenomen. Zo kan jouw persoonlijke behandeltraject starten met een optionele korte detox periode in ├ę├ęn van onze buitenlandse priv├ę klinieken. Tijdens deze periode kun je onder medische begeleiding afkicken van medicijnen en wordt het lichaam vrijgemaakt van de verslavende medicatie. Hierna kan er aan de geestelijke verslaving worden gewerkt. Vaak volgt er dan ook een klinische opname in een priv├ękliniek in Nederland of Zuid-Afrika. In de kliniek wordt het 12 Stappen Minnesota Model gevolgd en wordt er aan herstel gewerkt middels cognitieve gedragstherapie en andere therapie├źn.

In sommige gevallen is het volgen van een ambulant behandeltraject voldoende. Deze behandeling van de medicijnverslaving vindt plaats bij SolutionS in Antwerpen en bestaat uit frequente sessies met de behandelaar. Aan de hand van het 12 Stappen Minnesota Model werk je aan het afkicken van medicijnen, je verslavingsprobleem, maar ook aan alle sociale gevolgen die de medicijnverslaving met zich mee heeft gebracht. Deze sessie kun je zelf inplannen, waardoor je je dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk kan voortzetten. 

Essenti├źle nazorg

Een succesvolle medicijnverslaving behandeling is niet alleen afhankelijk van een persoonlijk behandelplan. Bij SolutionS zijn wij er van overtuigd dat het nazorgtraject essentieel is voor jouw herstel. Hier leer je om te gaan met triggers, zodat terugval in oud gedrag voorkomen kan worden.

Wil jij meer informatie over de behandeling van een medicijnverslaving, een persoonlijk intakegesprek aanvragen, starten met het afkicken van medicijnen of gewoon eens kennismaken met onze priv├ękliniek en programmaÔÇÖs? Neem vandaag nog telefonisch contact met ons op! Wij staan zeven dagen per week voor je klaar en zijn bereikbaar tussen 8:30 en 22:00 uur.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.