03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Drugsverslaving test

SolutionS Belgium / Verslavingen  / Drugsverslaving / Drugsverslaving test

Over het algemeen spreken we van een drugsprobleem wanneer middelen niet meer recreatief gebruikt (kunnen) worden. In dit soort situaties kan het drugsgebruik iemands leven compleet gaan beheersen.

Ook kan het drugsgebruik invloed gaan uitoefenen op studie, werk, relaties, sociaal leven,Ā  sportprestaties of hobbyā€™s. Daarnaast brengt langdurig drugsgebruik zowel lichamelijke als geestelijke schade aan. Een drugsverslaving vormt door dit alles een ernstig probleem met grote gevolgen, zowel voor de verslaafde als voor zijn of haar omgeving.

Zelftest: drugsverslaving test

Wanneer je wilt weten of jouw drugsgebruik op een dermate ernstig is dat het problemen kan veroorzaken, kun je de drugsverslaving test van SolutionS invullen. Deze zelftest is speciaal voor jou ontwikkeld en geeft meer inzicht in je drugsgebruik. Bijvoorbeeld: over de impact die je drugsgebruik heeft op lichamelijke klachten naar aanleiding van drugsgebruik, financiƫle of mentale gevolgen als consequentie van het gebruiken van drugs of je sociale leven.

Drugstest

Stap 1 van 23 - VRAAG 1

De uitslag van de drugsverslaving test kan je een goede indicatie geven of je je in de richting van een drugsverslaving beweegt en een hoog risico loopt. Al is er mogelijk (nog) geen sprake van een verslaving, de invloed die drugs op je leven hebben kan een groot effect hebben op andere zaken zoals je werk of sociale leven. De uitslag van deze zelftest voor drugsverslaving kan natuurlijk ook aantonen dat jouw drugsgebruik als ā€˜normaalā€™ gezien kan worden en dat je minimaal risico loopt op een drugsverslaving. Wat jouw uitslag van de drugsverslaving test ook is, je kan je vragen over drugs, drugsgebruik en eventuele gevolgen altijd telefonisch bespreken met een deskundige uit het team van SolutionS.

Wanneer ben je verslaafd aan drugs?

Een veelgestelde vraag is ā€˜wanneer ben je verslaafd aan drugs?ā€™. Wanneer drugsgebruik zich heeft ontwikkeld tot een drugsverslaving zijn er zaken zeer typerend voor dit gedrag. Als je jezelf hierin herkent, kan er mogelijk sprake zijn van een verslaving of loop je wellicht een verhoogd risico op een drugsverslaving. Een van de kenmerken van een drugsverslaving is het niet in staat zijn om te stoppen met het drugsgebruik, terwijl je dit wel graag wil. Andere indicatoren zijn het steeds meer drugs gebruiken dan je van te voren had gepland of steeds minder tijd en aandacht steken in je familie, vrienden, werk of hobbyā€™s. Een ander kenmerk is het doorgaan met het gebruiken, ondanks dat je je bewust bent van de problemen die door het drugsgebruik worden veroorzaakt. Een andere factor die wijst op een drugsverslaving is wanneer er ontwenningsverschijnselen optreden bij het (tijdelijk) stoppen met het drugsgebruik. De drugsverslaving test van SolutionS beoordeelt al deze kenmerken, samen met nog meer factoren, om je een zo goed mogelijke indicatie van het risico op een drugsverslaving te geven.

Is een dierbare verslaafd?

Als je vermoedt dat een dierbare de controle over zijn of haar drugsgebruik aan het verliezen is, kun je uiteraard ook zelf de drugsverslaving test invullen. De uitslag kan je een goede indicatie geven over de ernst van de situatie. Heb je vragen over het drugsgebruik van een vriend, familielid of een collega? Het team van SolutionS helpt je graag verder. Neem gerust telefonisch contact met ons op!

Diagnose drugsverslaving

De uitslag geeft uitsluitend inzicht in het risico op een verslaving. Voor een diagnose van je drugsgebruik, kun je terecht bij je huisarts of rechtstreeks bij SolutionS. Wij zijn zeven dagen per week van 8:30 tot 22:00 uur telefonisch bereikbaar.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.