03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Alcoholisme test

SolutionS Belgium / Verslavingen  / Alcoholverslaving / Alcoholisme test

Het gebruik van alcohol is in onze maatschappij erg sociaal geaccepteerd. Voor sommige mensen is het gebruik van alcohol geen enkel probleem: zij drinken met mate en genieten van alcohol als een middel om te ontspannen. Anderen zijn gevoelig voor de verslavende effecten van alcohol: voor hen kan het gebruik van alcohol dan ook een re├źel gevaar opleveren. Een gevaar van verslaving.

Zelftest: test alcoholverslaving

Om snel vast te kunnen stellen of jouw alcoholgebruik problematisch te noemen is, heeft SolutionS een alcoholisme test voor je ontwikkeld. Hiermee krijg je binnen een paar minuten meer inzicht in jouw alcoholgebruik en kun je vaststellen of je je richting alcoholisme begeeft. Ook als uit de alcoholisme test blijkt dat je alcoholgebruik normaal is, kunt je al jouw vragen over alcohol bespreken met een expert van het SolutionS team.

Alcoholtest

Stap 1 van 10 - VRAAG 1

Wanneer ben je alcoholist?

Je vraagt je misschien af ÔÇśwanneer ben je een alcoholist?ÔÇÖ of ÔÇśwanneer ben je een alcoholieker?ÔÇÖ. De kenmerken van een alcoholverslaving zijn soms moeilijk op te merken. Zoals gezegd, het gebruik van alcohol is erg geaccepteerd en soms vallen fysieke kenmerken pas op als een verslaving al vergevorderd is. Blijf dan ook altijd kritisch op je eigen alcoholgebruik letten.┬á

Door de alcoholisme test van SolutionS in te vullen, krijg je inzicht in de mate van risico dat je loopt om een alcoholverslaving te ontwikkelen. 

Aandachtspunten verslavingsgevoelig

Als je verslavingsgevoelig bent of wanneer uit de alcoholisme test blijkt dat je risico loopt op een alcoholverslaving, houd dan bij het gebruik van alcohol aandacht voor de volgende zaken die op een verslaving kunnen wijzen:

  • Meer drinken dan voorgaande periodes
  • Meer alcohol nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken
  • Liegen over je alcoholgebruik
  • Verminderde interesse in sociaal contact
  • Ontwenningsverschijnselen bij geen inname van alcohol

Diagnose alcoholverslaving

Onze alcoholisme test is bedoeld als een middel om meer inzicht te krijgen in je alcoholgebruik. Het is niet bedoeld ter diagnose van een alcoholverslaving; daarvoor consulteer je bij voorkeur eerst jouw huisarts, of neem je rechtstreeks contact met SolutionS. We zijn zeven dagen per week telefonisch bereikbaar tussen 8:30 en 22:00 uur. We helpen je graag met jouw specifieke hulpvraag door middel van een intakegesprek.

Wanneer alcoholist of sociale drinker?

Het onderscheid tussen een wanneer je een alcoholist bent of een sociale drinker is soms lastig te bepalen. Het is goed mogelijk dat je na het maken van de test alcoholverslaving nog met vragen zit. Wanneer je meer wilt weten over alcoholisme dan kun je ons blog bezoeken. Daar vind je informatieve artikelen en persoonlijke verhalen van ex-cli├źnten en hun familieleden.

Het is raadzaam om je af te vragen is in hoeverre alcohol problemen veroorzaakt in jouw directe omgeving? Wanneer je merkt dat jezelf of iemand waarvan je houdt steeds meer kenmerken van een alcoholist vertoont, wacht dan niet met het inschakelen van professionele hulp.

Alcoholverslaving gaat niet vanzelf weg en op den duur wordt het probleem steeds erger. Schaamte en ontkenning spelen vaak een rol bij verslaving maar laat je daar alsjeblieft niet door tegenhouden. Hoe eerder hulp komt, hoe beter.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.