03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Hulp bij afkicken coke

SolutionS Belgium / Hulp bij afkicken coke

Wil jij stoppen met het gebruiken van cocaïne, maar lukt het je niet alleen? Ben jij voor een naaste op zoek naar een behandeling van een cocaïneverslaving? SolutionS biedt jou of je naaste hulp bij het afkicken van coke

Cocaïne behandeling

Je vindt bij SolutionS verschillende opties voor een behandeling van een cocaïneverslaving. Om jou zo goed mogelijk hulp bij het afkicken van coke te kunnen bieden, ben je altijd welkom voor een kennismakings- of intakegesprek. Dit gesprek vindt plaats in Antwerpen. Op onze discrete locatie zal een expert op het gebied van cokeverslaving en de behandeling daarvan jouw persoonlijke situatie en hulpvraag in kaart brengen. Naar aanleiding van dit eerste gesprek kunnen de ervaren psychologen en counselors een persoonlijk behandelplan voor je opstellen. Dit plan kan geheel op maat gemaakt worden, zodat de behandeling van de cocaïneverslaving goed op je persoonlijke behoefte en je leven aansluit. Afhankelijk van de uitkomst van het intakegesprek zijn er verschillende behandelmogelijkheden mogelijk:

Ambulante behandeling cocaïneverslaving

Als je hulp zoekt bij het afkicken van cocaïne, betekent dit niet meteen dat je moet worden opgenomen. Wellicht heb jij een drukke baan met veel verantwoordelijkheden waar je niet zomaar van weg kunt lopen en is de problematiek nog niet zo ernstig dat een opname noodzakelijk geacht wordt. Misschien weet je omgeving helemaal niet dat je coke gebruikt of weten je naasten niet dat je de controle over je cocaïnegebruik bent kwijtgeraakt. Bij SolutionS in Antwerpen kun je ook  terecht voor een discreet, ambulant behandeltraject. Tijdens deze ambulante behandeling volg je sessies met psychologen en/of counselors op momenten die in jouw planning passen. Je kunt daarbij gewoon blijven werken en thuis blijven wonen.

Klinische opname – afkicken cocaïne

Vaak is een klinische opname noodzakelijk om af te kicken van cocaïne. Bij SolutionS kun je voor een bepaalde periode in een buitenlandse kliniek verblijven (in Nederland of Zuid-Afrika). In onze klinieken wordt discrete hulp bij het afkicken van cocaïne geboden in een veilige, prikkelarme omgeving. Zo kun jij je volledig focussen op het afkicken van coke en aan je herstel werken. 

Bij het afkicken van cocaïne kunnen verschijnselen optreden. Het lichaam vertoont deze ontwenningsverschijnselen als reactie op het stoppen met het gebruiken van coke. Het komt vaak voor dat een verslaafde aan cocaïne na het stoppen eerst last krijgt van stemmingswisselingen. Daarna volgt soms een overmoedige periode vol zelfvertrouwen over het stoppen met het gebruiken van coke. Hierna kan er een depressieve periode optreden, die lang kan duren. Andere (directe) afkick verschijnselen bij cocaïne zijn neerslachtige gevoelens, gebrek aan energie, onrustig slapen en een hongergevoel. Ons team van specialisten en ervaringsdeskundige therapeuten weet wat jij doormaakt en helpt je door al deze fases en verschijnselen heen. 

Verkort behandeltraject

Kun jij een klinisch opnametraject niet combineren met je werk of privéleven? Bij SolutionS kun je ook terecht voor een versneld behandeltraject op maat. In dit traject word je ongeveer 4 tot 5 dagen opgenomen in een kliniek. Direct aansluitend volg je een ambulant behandeltraject in Antwerpen.

Nazorg behandeling cocaïneverslaving

Het nazorgtraject is een essentieel onderdeel van de hulp bij het afkicken van cocaïne. In wekelijkse (groeps)sessies werk je verder aan je herstel volgens de 12 stappen van het Minnesota Model. Binnen deze sessies ligt de focus op leven zonder cocaïne en worden de consequenties van de verslaving onder ogen gezien. SolutionS organiseert daarnaast ook speciale educatie middagen en familieavonden voor familieleden en andere direct betrokkenen die geraakt zijn door de verslavingsziekte.

Hulp door SolutionS

Maak de keuze om te stoppen met het gebruiken van cocaïne! SolutionS helpt jou of een naaste graag met het afkicken van coke. Neem vandaag nog telefonisch contact met ons op en maak een afspraak voor een persoonlijk kennismakings- of intakegesprek. Ook voor meer informatie over ons behandelprogramma en andere vragen staat ons team dagelijks voor je klaar. Je kunt ons zeven dagen per week tussen 8:30 en 22:00 uur telefonisch bereiken.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.