03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Behandeling verslaafde werknemer

SolutionS Belgium / Behandeling van verslaving  / Werkgevers / Behandeling verslaafde werknemer

Behandelingsprogramma

De Intake

De diagnose wordt altijd direct gesteld door ├ę├ęn van onze psychiaters. Het behandelplan kan direct besproken worden. SolutionS kent geen wachtlijsten, wat concreet inhoudt dat uw medewerker snel in behandeling kan als dat nodig blijkt uit het gesprek.

Het team van SolutionS staat 7 dagen per week, 24 uur per dag klaar voor uw medewerker en ook voor u als werkgever, om zo de zorg te bieden die nodig is.

Het SolutionS team bestaat uit 100 medewerkers met verschillende disciplines, waaronder: Verslavingsartsen, psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, counselors en casemanagers

De behandeling

Een behandeling bij SolutionS Center bestaat uit een ambulant traject of een klinisch behandeling in SolutionS Center met een ambulant nazorgprogramma.

Aan het begin van het klinische traject wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. SolutionS Center biedt een zeer intensief programma. Van de vroege ochtend tot in de avond werkt men aan een nieuw leven, een leven zonder verslaving.

Re-integratieprogramma

Hoe gaat SolutionS om met re-integratie?

Een behandeling bij SolutionS gaat veel verder dan alleen therapie. Wij kijken niet alleen naar de verslavingsproblematiek, maar ook naar achterliggende oorzaken, zakelijk en priv├ę, die invloed hebben op het verslavingsgedrag.

Daarnaast bieden wij als enige verslavingszorginstelling in Belgi├ź een uitgebreid familie- en partnerprogramma aan bestaande uit educatiemiddagen, systeemgesprekken en familie- en partnermeetings. Dit programma is bedoeld voor familie, naasten, collega’s, leidinggevenden, etc.

Alles wordt in het werk gesteld om oude patronen te doorbreken.

SolutionS Center werkt tevens met een erkend terugval preventie programma. U kunt als werkgever, in overleg met uw medewerker, eveneens nauw betrokken worden bij het herstel en de gestelde doelen. Alles is er op gericht om uw medewerker weer sterk terug in het zadel te krijgen.

Terugval (relaps)

Verslaving is een terugvalziekte. Dat wil niet zeggen dat iedere cli├źnt hiermee geconfronteerd wordt. Mocht dit echter wel het geval zijn, wat in veel gevallen voor de verslaafde zelf een ÔÇťwake up callÔÇŁ is, dan is het belangrijk om meteen actie te ondernemen. Bij een terugval dient de cli├źnt (uw medewerker), de omgeving van de cli├źnt, de werkgever of de bedrijfsarts contact op te nemen met SolutionS. SolutionS is 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen.

Bij een terugval zijn er verschillende mogelijkheden (altijd na overleg met de dienstdoende psychiater):

  • Heropname op het Diagnostisch Centrum , met eventueel detox en op indicatie heropname voor enkele dagen in het Behandelcentrum van SolutionS Center in Voorthuizen.
  • Na een gesprek met de nazorgcounselor en op indicatie van de psychiater kan de cli├źnt in aanmerking komen voor extra individuele gesprekken.

Samenwerking met de bedrijfsarts

Uw bedrijfsarts wordt, altijd in goed overleg met uw medewerker, door het medische team van SolutionS Center op de hoogte gehouden van de behandeling.

Volstrekt transparant kan het re-integratie proces besproken en uitgestippeld worden. De opvolging hiervan vindt plaats tijdens het nazorgprogramma, waarbij uw medewerker gedurende een jaar begeleid wordt bij zijn of haar terugkeer in de maatschappij en uw bedrijf. Hierdoor kan re-integratie van uw medewerker soepel en zonder misverstanden verlopen.

De bedrijfsarts heeft een beroepsgeheim en mag geen medische informatie aan de werkgever verstrekken. De privacy van de cli├źnt is dus gewaarborgd. Wel mag de bedrijfsarts de werkgever adviseren over aanpassingen voor het werk en de beperkingen die de cli├źnt heeft. Ook mag de bedrijfsarts de werkgever vertellen of de ziekte met de werksituatie van de cli├źnt te maken heeft.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.