03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Cocaïneverslaving

SolutionS Belgium / Verslavingen  / Drugsverslaving / Cocaïneverslaving

Hoe verslavend is cocaïne?

Een cocaïneverslaving ook wel coke verslaving genoemd is hardnekkig en afkicken van coke is niet eenvoudig. SolutionS kan je helpen om de weg naar herstel te bewandelen.

Een cocaïne verslaving of coke verslaving is een veel voorkomende vorm van drugsverslaving. De drug cocaïne is ook wel bekend onder de namen coke, sos, sosa of snow. Cocaïne is een wit poeder, dat veelal wordt gesnoven. De drug wordt vervaardigd van cocaplanten, waarvan de bladeren een klein percentage aan cocaïne bevatten. Bij het snuiven van coke (“een lijntje leggen”) zijn de effecten vaak maar kort (ongeveer een half uur). Hierdoor wordt er vaak steeds meer cocaïne gebruikt om de gewenste effecten te behouden.

Cocaïne wordt veel in het partycircuit gebruikt, maar heeft al jaren geleden ook zijn weg gevonden naar het bedrijfsleven. Het gebruik van cocaïne geeft een opgewekt en energiek gevoel en geeft het zelfvertrouwen van de gebruiker een boost, wat deze stimulerende drug erg aantrekkelijk maakt voor succesvolle mensen met een druk en hectisch leven. Bij veel en frequent gebruik is er echter steeds meer cocaïne nodig om het gewenste effect te behalen en ligt een coke verslaving op de loer.  Dit zijn ook gelijk belangrijke factoren waaraan je een cocaïneverslaving kunt herkennen.

Coke verslaving in hogere sociale klasse

SolutionS behandelt mensen die verslaafd aan cocaïne zijn, dus ook uit de hogere sociale klasse. Ondernemers en zelfstandigen, maar ook mensen die werken in de media, advocaten, artsen, accountants, politici en rechters. Het betreft veelal mensen die de lat voor zichzelf hoog leggen. Er worden in deze maatschappij steeds hogere eisen gesteld. De snelheid waarmee moet worden geschakeld, de moordende competitie zowel binnen als buiten bedrijven, de economische spanningen en strijd aan de top leiden vaak tot stress en burn-out verschijnselen waarvoor een uitweg wordt gezocht. Die uitweg wordt regelmatig gevonden in cocaïnegebruik. Het gebruik kan dus uiteindelijk leiden tot een coke verslaving.

Cocaïne gevolgen

Het veelvuldig gebruiken van cocaïne heeft verschillende negatieve gevolgen. Bij intensieve gebruikers van de drug en mensen met een cocaïne verslaving, kunnen de volgende symptomen voorkomen:

  • Een onrustig gevoel
  • Het uitvoeren van risicovol gedrag
  • Afspraken niet nakomen, smoezen verzinnen, leugens vertellen en problemen opstapelen
  • Steeds meer coke nodig hebben en (denken) niet meer zonder het gebruiken van cocaïne (te) kunnen
  • Sombere gevoelens, depressieve gedachten en ernstige vermoeidheid
  • Gezondheidsproblemen
  • Problemen op het gebied van relaties, werk en financieel

Hulp bij het overwinnen van uw coke verslaving

Het vergt moed om toe te geven dat je verslaafd aan cocaïne bent, maar nog veel meer kracht en doorzettingsvermogen om de coke verslaving te overwinnen. Heb jij een coke verslaving? Pak dan alle hulp die je kunt krijgen met beide handen aan. SolutionS staat voor jou klaar om de juiste hulp te bieden. Bij ons kun je terecht voor meer informatie over de verslavingsziekte en de behandeling van een coke verslaving. Bel ons nu! Onze medewerkers zijn zeven dagen per week telefonisch bereikbaar tussen 8:30 en 22:00 uur.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.