03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Doorverwijzen naar SolutionS

SolutionS Belgium / Behandeling van verslaving  / Verwijzers / Doorverwijzen naar SolutionS

Wanneer is SolutionS de juiste keuze?

Wanneer de pati├źnt:

  • een slechte lichamelijke conditie heeft;
  • last heeft (gehad) van ernstige onthoudingsverschijnselen, zoals insulten of delier;
  • meerdere verslavingen heeft of er sprake is van comorbiditeit;
  • of su├»cidale neigingen heeft.

Klinische behandeling

Een behandeling bij SolutionS Center bestaat uit een klinisch traject en een ambulant nazorgprogramma. Aan het begin van het klinische traject wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is een zeer intensief programma met veelvuldige therapie per week. Van de vroege ochtend tot in de avond werkt men aan een nieuw leven, een leven zonder verslaving.

SolutionS Center is er in eerste instantie voor de pati├źnt, maar ook de omgeving van de pati├źnt speelt een grote rol in de behandeling. Niet alleen ter ondersteuning van de behandeling van de pati├źnt, maar ook zodat zij de gevolgen van de verslaving kunnen verwerken: ook voor hen begint een herstelproces.

Tijdens de klinische behandeling en gedurende het nazorgtraject wordt ook aandacht besteed aan de re-integratie van de pati├źnt, zowel in de maatschappij als in de arbeidsomgeving.

Maar ook voor andere, minder zwaarverslaafden is SolutionS een goede optie

SolutionS maakt voor de ambulante behandelingen gebruik van ge├»ntegreerde evidence based behandelmethodes, waarbij niet alleen het doseringsprobleem en de verslaving maar ook de sociale, arbeid gerelateerde en relationele aspecten van het leven meegenomen worden in de behandeling. Het opnieuw vorm geven van het leven, zowel thuis als op het werk wil SolutionS graag ondersteunen. Wij vinden het belangrijk dat de pati├źnt tijdens de behandeling het dagelijkse leven zo goed mogelijk kan voortzetten.

Een ambulante behandeling is voor iedereen die zich geheel van middelen wil onthouden of klaar is voor normalisering van gedrag.

Re-integratieprogramma

Een behandeling bij SolutionS gaat veel verder dan alleen therapie. Wij kijken niet alleen naar de verslavingsproblematiek, maar ook naar achterliggende oorzaken, zakelijk en priv├ę, die invloed hebben op het verslavingsgedrag. Daarom bieden wij een uitgebreid familie- en partnerprogramma aan. Alles wordt in het werk gesteld om oude patronen te doorbreken. SolutionS Center werkt tevens met een erkend terugval preventie programma. U kunt als arts, in overleg met uw pati├źnt, eveneens nauw betrokken worden bij het herstel en de gestelde doelen.

Het re-integratieprogramma start al tijdens de klinische opname met het maken van een gedegen plan voor de toekomst. Na het klinische traject volgen wij de pati├źnt een jaar lang en wordt hij of zij begeleid door een nazorgcounselor. Tevens heeft elke pati├źnt een toegewijde case manager, die ook als contactpersoon fungeert. Het nazorg traject staat onder toezicht van onze psychiaters en GGZ- psychologen.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.