03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Speed verslaving

SolutionS Belgium / Verslavingen  / Drugsverslaving / Speed verslaving

Speed is de straatnaam voor amfetamine en valt onder de stimulerende middelen. Mensen gebruiken speed vanwege het oppeppende effect. De drug staat daarom ook wel bekend onder de naam ÔÇśpepÔÇÖ.

Speed heeft een effect op de adrenaline neurotransmitters in het lichaam. Dit veroorzaakt het oppeppende effect: je voelt je vol energie en het uithoudingsvermogen wordt langer. De drug onderdrukt de vermoeidheid tijdelijk, waardoor speed net als cocaïne erg aantrekkelijk is voor mensen met een druk en hectisch leven. Ook in het uitgaansleven is speed een populaire drug. Net als bij cocaïne heeft iemand bij regelmatig gebruik steeds meer speed nodig om het gewenste effect te behalen, waardoor er sprake kan zijn van een speed verslaving.

Wat kenmerkt een speed verslaving?

Wanneer er steeds meer van de drug nodig is, ligt er dus een verslaving aan speed op de loer. Andere kenmerken van een speed verslaving zijn het niet meer kunnen genieten zonder het gebruik van de drug. Ondanks dat speed een oppeppend effect heeft, heb je steeds minder energie wanneer je verslaafd bent aan speed. Wanneer je stopt met het gebruiken van speed treden er geen ontwenningsverschijnselen op. Speed kenmerkt zich dus niet door een lichamelijke afhankelijkheid. Bij een speed verslaving is er vooral sprake van geestelijke afhankelijkheid. Als je verslaafd bent aan speed functioneer je niet meer goed zonder speed. Zodra de drug is uitgewerkt, nemen vermoeidheid en neerslachtige gevoelens toe, waardoor speed verslaafden in een vicieuze cirkel belanden.

De gevolgen van een speed verslaving

Langdurig speedgebruik heeft ernstige lichamelijke gevolgen. Een speed verslaving vergroot onder meer het risico op hartritmestoornissen, een hartinfarct en hersenbloedingen. Doordat de drug ervoor zorgt dat je over je reserves heen gaat, kan langdurig gebruik van speed tot volledige uitputting leiden. De drug speed onderdrukt tevens de eetlust, waardoor er bij langdurig gebruik en een speed verslaving ook ernstig gewichtsverlies kan optreden.

Andere lichamelijke risicoÔÇÖs van het gebruiken van speed zijn de kans op oververhitting, een katerig gevoel in de dagen na het gebruik, snelle stijging van de bloeddruk, schade aan de tanden door het knarsen van de tanden of beschadiging aan de neus door het snuiven van de drug.

Een speed verslaving heeft niet alleen lichamelijke gevolgen. Wanneer je verslaafd bent aan speed kun je namelijk ook psychische klachten ontwikkelen. Verslaafden aan speed hebben meer kans om zich later depressief te gaan voelen. Ook kunnen er angststoornissen of concentratieproblemen optreden. Deze en andere psychologische klachten gaan vaak gepaard met problemen op het gebied van relaties, familie en werk. Ook kan een speed verslaving financi├źle problemen tot gevolg hebben.

Hulp door SolutionS

Je kan bij SolutionS terecht voor hulp bij en meer informatie over een speed verslaving en de behandeling daarvan. Ben jij verslaafd aan speed of zoek je hulp voor een naaste? Onze medewerkers zijn zeven dagen per week telefonisch bereikbaar tussen 8:30 en 22:00 uur. Wij staan dagelijks voor jou klaar in onze priv├ękliniek in Antwerpen. Wacht niet langer en bewandel de weg richting herstel!

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.