03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Werkgevers

Verslaving en werk

Verslaving is een ziekte. Een ziekte waar u als werkgever mee te maken kunt krijgen. Verslaving komt namelijk steeds vaker en binnen alle gelederen van de bevolking voor, 10% van de Nederlandse beroepsbevolking kampt met een verslavings- of doseringsprobleem.

Mocht u als werkgever geconfronteerd worden met de verslavingsproblemen van uw werknemer dan is dit buitengewoon vervelend voor u en uiterst pijnlijk voor uw medewerker.

Het is van groot belang dat u beiden goed geïnformeerd wordt over de ziekte verslaving, de behandelmogelijkheden, het re-integratietraject en dat er snel en adequaat gehandeld wordt.

Rapport ‘Verslaving & Werk’

Werkgevers erkennen verslaving op de werkvloer, maar hebben vaak geen beleid

89 procent van de werkgevers in Nederland heeft of hanteert geen verslavingsbeleid binnen de organisatie. Toch verwacht bijna de helft van de werkgevers (48%) dat verslaving een onderliggend productiviteitsprobleem is binnen hun organisatie.

Het rapport ÔÇśVerslaving & WerkÔÇÖ geeft werkgevers en HR-professionals kennis en handvatten hoe zij verslaving kunnen signaleren en preventie beleid kunnen ontwikkelen.

Download hier het rapport:

Werk en verslaving

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.