03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Afkicken van alcohol, medicijnen of drugs

Voordat je start met de behandeling van een verslaving is het noodzakelijk om eerst voor een korte periode een detox te ondergaan onder deskundige begeleiding. Detoxificatie is een ander woord voor ontgiften. Tijdens de detox periode wordt het middelengebruik gestopt en het lichaam ontgift van de verslavende substantie. Mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs of medicijnen, zullen ontwenningsverschijnselen krijgen als ze deze middelen niet meer binnenkrijgen. Hun lichaam en geest zijn afhankelijk geworden van de alcohol of drugs en voordat ze geestelijk kunnen afkicken, moet eerst hun lichaam helemaal vrij zijn van de verslavende middelen. Dit gebeurt door middel van een detoxificatie op de detox afdeling van ├ę├ęn van de klinieken van SolutionS.

Detoxificatie

Het doel van detoxificatie is dus het lichaam ontgiften van de verslavende middelen. Het gebruik van alcohol van andere middelen wordt tijdens de detox periode geheel afgebouwd. Er kunnen  tijdens het ontgiften symptomen optreden. Deze symptomen worden ook wel afkickverschijnselen of ontwenningsverschijnselen genoemd. De volgende verschijnselen kunnen optreden tijdens een detoxificatie:

  • Rillen en trillen
  • Zweten
  • Verstoorde stofwisseling
  • Darmkrampen en diarree
  • Slapeloosheid
  • Hartkloppingen
  • Spierpijn
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid

Detox onder goede begeleiding

In sommige gevallen kan een ambulant behandeltraject voldoende zijn om in herstel te treden. Echter, wanneer de verslaving ernstig is, zal het in de meeste gevallen essentieel zijn om eerst het lichaam te detoxen van de verslavende substantie. Omdat een detox heftig en beangstigend kan zijn en omdat goed in de gaten moet worden gehouden hoe het lichaam steeds reageert, is een goede begeleiding erg belangrijk. Het lichaam ontgiften gaat dan ook gepaard met een opname in het diagnostisch centrum van SolutionS. Tijdens deze detoxificatie periode wordt de verslaafde nauwlettend geobserveerd en focussen de deskundige behandelaars op jouw mentale en lichamelijke stabilisatie. 

Het detoxen van alcohol of andere verslavende middelen, gebeurt bij SolutionS altijd onder medische begeleiding van ons team bestaande uit deskundige psychiaters, artsen, counselors, psychologen, psychotherapeuten en verpleegkundigen. Er worden gespecialiseerde artsen en speciaal getraind verpleegkundig personeel ingezet. In sommige gevallen is het moeilijk om zonder extra hulp te stoppen met het middelengebruik. Door de toegepaste medicatie worden de onthoudingsverschijnselen dan tot een minimum beperkt.

De duur van de detoxbehandeling is afhankelijk van de fysieke toestand bij opname en duurt zelden meer dan tien dagen.

Lichaam ontgiften bij SolutionS

Wacht niet langer en vraag hulp bij het detoxen van alcohol of andere verslavende middelen. SolutionS kan jou helpen met een behandeltraject op maat, waarbij een opname voor detoxificatie in ├ę├ęn van onze klinieken een optie is. Vraag vandaag nog een persoonlijk kennismakingsgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken! Bel nu voor meer informatie en het maken van een afspraak. Onze medewerkers staan zeven dagen per week voor je klaar en zijn telefonisch bereikbaar tussen 8:30 en 22:00 uur.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.