03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Gameverslaving test

SolutionS Belgium / Verslavingen  / Gameverslaving / Gameverslaving test

Gameverslaving is de dwangmatige behoefte een of meerdere computerspelletjes te spelen. Het aantal mensen met een gameverslaving neemt jaarlijks toe. Zowel het aantal mensen dat daarvoor internet gebruikt als het totale aantal uren dat wordt besteed aan gamen stijgt.

Zelftest: test je gameverslaving

Om snel vast te kunnen stellen of jouw gamegedrag problematisch is, heeft SolutionS een gameverslaving test voor je ontwikkeld. Met deze zelftest krijg je binnen een paar minuten meer inzicht in je gamegedrag en kun je vaststellen of je gedrag zich richting een gameverslaving begeeft. Ook als uit de gameverslaving test blijkt dat jouw gamegedrag normaal is, kun je al je vragen over gamegedrag en gameverslaving uiteraard bespreken met een expert van het SolutionS team.

Gametest

Stap 1 van 6 - VRAAG 1

Wanneer ben je game verslaafd?

Misschien vraag jij je wel eens af ‘Ben ik game verslaafd?’. Bij een gameverslaving beheersen de games de gevoelens, gedachten en activiteiten in het dagelijks leven. Het spelen van games helpt een gamer zich beter te voelen. Games kunnen ook gebruikt worden om negatieve gevoelens uit te bannen. De gamer ervaart echter vervelende gevoelens als het spelen wordt gestopt. Door het gamen kan een verslaafde conflicten krijgen met anderen. Herken jij je in één of meerdere van deze kenmerken? Wellicht is er dan sprake van een gameverslaving. De gameverslaving test van SolutionS kan jouw risico op een gameverslaving in kaart brengen.

Symptomen gameverslaving

Test jouw gameverslaving-risico met onze zelftest. In enkele vragen meten wij of enkele bekende symptomen van een gameverslaving op jouw gamegedrag van toepassing zijn. Het risico dat jij loopt op een gameverslaving wordt op deze wijze bepaald aan de hand van bijvoorbeeld de frequentie waarin je gamet, de impact die games op je (sociale) leven hebben, hoe je reageert als je even niet in de mogelijkheid bent om te gamen en of je andere dingen vergeet te doen omdat je te druk bent met gamen.

Mensen met een gameverslaving vertonen diverse symptomen. Iemand kan gameverslaafd zijn wanneer je merkt dat je steeds meer tijd achter de computer of gameconsole doorbrengt. Ook heeft het gamegedrag een negatieve invloed op de relatie met familie en vrienden, maar ook prestaties op het werk of school leiden er onder.

Diagnose gameverslaving

Deze gameverslaving test is bedoeld als een middel om meer inzicht te krijgen in jouw gamegedrag. De test en resultaten zijn niet bedoeld ter diagnose van een gameverslaving. Heb je het vermoeden dat je verslaafd bent aan gamen? Consulteer dan bij voorkeur eerst je huisarts of neem rechtstreeks contact op met SolutionS. We zijn zeven dagen per week telefonisch bereikbaar tussen 8:30 en 22:00 uur. We helpen je graag met jouw specifieke hulpvraag door middel van een intakegesprek. Op basis van dit gesprek kunnen wij samen met jou een persoonlijk behandelplan opstellen om de gameverslaving op effectieve wijze aan te pakken en de weg naar herstel te bewandelen.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.