03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Behandeltraject

Klinisch en ambulant

Voor een intensieve klinische behandeling kunt u terecht in onze kliniek SolutionS Otterlo. Daarnaast bieden wij op onze locatie in Antwerpen de mogelijkheid om een ambulant traject te volgen.

 

De te nemen stappen van een behandeling zijn:

Intake

Tijdens het intakegesprek richt de counselor of therapeut zich op het verkrijgen van een compleet beeld van de achtergronden en huidige situatie van de cli├źnt. De problemen worden in kaart gebracht, tevens wordt er een zo goed mogelijke inschatting gemaakt van de fysieke en psychische conditie van de cli├źnt.

Lees meer over de intake

Detox

Voordat een cli├źnt start met de daadwerkelijke behandeling van een verslaving kan het noodzakelijk zijn om eerst een korte periode op de detox afdeling te verblijven. Hier wordt het lichaam ontgift van de verslavende substantie. Een detoxperiode kan vari├źren van een dag tot enkele weken, afhankelijk van het middel waaraan de cli├źnt verslaafd is. Vervolgens start een kort verblijf in het Diagnostisch Centrum van SolutionS Center

Lees meer over de detox

Diagnostisch Centrum

Elke cli├źnt die opgenomen wordt in de kliniek voor de behandeling van een verslaving, wordt eerst een korte tijd onder toezicht gehouden in het Diagnostisch Centrum van SolutionS Center. Hier vinden enkele onderzoeken plaats en wordt uitleg gegeven over het 12 Stappen programma. Dit unieke concept biedt de cli├źnt de gelegenheid om de overgang van een leven in actieve verslaving naar een behandeling volgens het 12 Stappen Minnesota Model te vergemakkelijken. Er is daarnaast veel aandacht voor lichamelijke en mentale stabilisatie. Als de cli├źnt klaar is voor het programma verlaat hij het Diagnostisch Centrum en start de behandeling van de verslaving.

Lees meer over het Diagnostisch Centrum

Klinische behandeling

Deze periode bestaat uit een volledig behandelprogramma volgens het 12 Stappen Minnesota Model met een uiterst zorgvuldige opbouw en inhoud. Naast groepssessies en individuele sessies is er ook aandacht voor onder andere beeldende therapie, dramatherapie, meditatie en sport.

Klinische opname

Ambulante behandeling

Een ambulante behandeling is een poliklinisch zorgtraject dat niet in een kliniek gevolgd wordt en bestaat uit frequente bezoeken aan een coach/ behandelaar in Antwerpen. Het voordeel hiervan is dat u deze bezoeken kan plannen op de dagen wanneer het u uitkomt.

Ambulante behandeling

Nazorg

Het intensieve nazorgtraject start direct na het ontslag uit de kliniek. Iedere cli├źnt krijgt voor een aantal individuele sessies een begeleider toegewezen. Daarnaast neemt de cli├źnt wekelijks deel aan een groep, geheel volgens het 12 Stappen Minnesota Model. In de groep staan verschillende themaÔÇÖs centraal, die allemaal direct te maken hebben met het leiden van een leven in herstel na de behandeling van de verslaving.

Lees meer over onze nazorg

 

Voor informatie over de behandeling kunt u altijd contact opnemen met ons.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.