03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Ben ik verslaafd? Doe de zelftest

SolutionS Belgium / Verslavingen / Ben ik verslaafd? Doe de zelftest

Wanneer bent u verslaafd?

Veel mensen houden wel van een drankje of gebruiken zelfs wel eens drugs. Anderen brengen veel tijd door achter een computer of houden ervan om een gokje te wagen. Een leuke hobby kan uw leven verrijken. Voor sommige mensen ligt bij dit soort activiteiten echter het gevaar van een verslaving op de loer. De meest voorkomende verslavingen in Nederland zijn alcoholverslaving en drugsverslaving; daarnaast komen ook gokverslaving en computerverslaving veel voor.

Wanneer hebben we het over een normale activiteit en wanneer is er sprake van een verslaving? Waar ligt de scheidslijn tussen een gezonde interesse en de situatie simpelweg niet meer in de hand hebben? SolutionS geeft u graag antwoord op de meest gestelde vragen omtrent verslavingen.

Indicaties van een verslaving

Over het algemeen kunnen we stellen dat obsessief of dwangmatig gedrag rondom uw interesse een aanwijzing kunnen zijn voor een verslaving. Ook verminderde aandacht voor werk, school of sociale activiteiten kan een indicatie zijn van een verslaving. Veel verslaafden ontkennen hardnekkig dat ze verslaafd zijn: dit kan de diagnose bemoeilijken. Lees meer over verschillende verslavingen op onze overzichtspagina.

Ben ik verslaafd?

De zelftesten van SolutionS helpen u door middel van een aantal simpele vragen vast te stellen of uw gedrag reden is tot zorg. U krijgt binnen een paar minuten meer inzicht in uw situatie en bepaalt aan de hand van deze testen eenvoudig of u hulp nodig hebt op het gebied van verslaving.

Doe een online zelftest

Diagnose verslaving

Onze zelftesten zijn slechts bedoeld ter indicatie en gelden nooit als diagnose van een verslaving. Heeft u een zelftest gedaan en maakt u zich zorgen naar aanleiding van de resultaten van de test? Neem dan gerust contact op met SolutionS. Wij bespreken graag uw testresultaten met u en helpen u indien gewenst graag verder met de behandeling van een eventuele verslaving. Een verwijzing voor een eventuele behandeling kunt u krijgen bij uw huisarts.

Bel: 03/20 20 880
E-mail: info@solutions-belgium.be

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.