03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Wetenschap

SolutionS Belgium / Over ons / Wetenschap

Samenwerksverbanden met de wetenschap

SolutionS heeft samenwerksverbanden op het gebied van onderzoek naar verslavingstherapie├źn en geneesmiddelen met meerdere organisaties:

UVA en AMC

Met het UVA en AMC was SolutionS partner in een onderzoek naar de effectiviteit van een nieuw zuchtremmend medicijn bij alcoholverslaving. De studie is inmiddels afgerond en ingediend bij een aantal tijdschriften, waaronder The Lancet.

Betrokkenen:
David de Jong MSc.
Esther Beraha MSc.
dr. Anneke Goudriaan
dr. Elske Salemink
dr. Bram Bakker
prof. dr. Wim van den Brink (AMC)
prof. dr. Reinout Wiers (UVA)

Medicatie onderzoek

In dit onderzoek werd de effectiviteit van een nieuw zuchtremmend medicijn bij alcoholafhankelijkheid onderzocht. Het onderzoek is inmiddels afgerond.

IVO

Met het IVO deed SolutionS onderzoek naar de effectiviteit van de behandelmethode van SolutionS, met name bij alcoholverslaving. Inmiddels is het onderzoek afgerond. Bekijk hier de resultaten.

Co├Ârdinator voor SolutionS: Suzanne Ronde MSc.
Vanuit IVO: dr. Tim Schoenmakers en dr. Gert-Jan Meerkerk

In het IVO participeerden de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit Maastricht, de Universiteit van Tilburg, de Radboud Universiteit Nijmegen en de Volksbond Rotterdam.

Beste Fellow van Solutions,

Solutions werkt voortdurend aan het verbeteren van de behandeling en de nazorg. U kunt daarbij helpen door aan een wetenschappelijk onderzoek mee te werken. Doel van het onderzoek is het achterhalen hoe de kans op terugval verkleind kan worden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het wetenschappelijk onderzoeksinstituut IVO, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Iedereen die bij SolutionS in behandeling is geweest kan meedoen. Door aan het onderzoek mee te werken helpt u SolutionS nog betere zorg te bieden.

De vragenlijst gaat over uw behandelgeschiedenis bij SolutionS, uw middelengebruik en uw kwaliteit van leven. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. De vragenlijsten en uw gegevens worden door het IVO vertrouwelijk behandeld. Medewerkers van SolutionS hebben geen inzage in uw antwoorden. Na afloop van het onderzoek verwijdert het IVO alle persoonsgegevens uit de bestanden.

De werkwijze is als volgt: u opent de vragenlijst door op de volgende link te klikken: http://solutions.ivo.nl/jbo_lime/index.php/676767?lang=nl, Vervolgens volgt u de aanwijzingen op de website.

Vragen en/of opmerkingen over het onderzoek

Als u vragen en/of opmerkingen over het onderzoek heeft dan kunt u telefonisch contact opnemen met de onderzoeker van het IVO, Gert-Jan Meerkerk, bereikbaar op het nummer 010 425 33 66, of per email: meerkerk@ivo.nl.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

Meander Ziekenhuis

SolutionS heeft op verschillende terreinen samengewerkt met het Meander ziekenhuis. Met de afdeling Interne Geneeskunde en Klinisch Chemie liepen diverse wetenschappelijke onderzoeken.

Co├Ârdinator vanuit SolutionS: Suzanne Ronde, MSc.
Co├Ârdinator vanuit Meander: dr. Ir. Jos Wielders en dr. Albert van de Wiel

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.