03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Behandeling gokverslaving

SolutionS Belgium / Behandeling gokverslaving

Een gokverslaving blijft vaak lang onopgemerkt. Veel mensen spelen wel eens een (online) gokspel, maar wanneer is er nu daadwerkelijk sprake van een verslaving? Wanneer ben je eigenlijk gokverslaafd? En hoe stop je met gokken?

SolutionS help jou graag met het vinden van antwoorden op deze vraagstukken. Er is sprake van een gokverslaving als je niet meer kunt stoppen met gokken. Mensen met een gokprobleem kunnen verslaafd raken aan het gokken doordat ze in een soort vicieuze cirkel belanden. De spanning die het spel met zich meebrengt – of je nu wint of verliest – zorgt dat je lichaam dopamine aanmaakt. Dit geeft je een prettig gevoel, waardoor je verlangt naar meer. Het ene na het andere spel wordt gespeeld. Bij een gokverslaving zie je daarnaast ook vaak dat er weer nieuwe spellen worden gestart om verloren geldbedragen te proberen terug te winnen. Een gokverslaving heeft vaak ernstige financi├źle gevolgen, maar kan ook leiden tot criminaliteit, het verliezen van vriendschappen of slechte prestaties op werk of school.

Gokverslaving behandeling door SolutionS

Bij SolutionS kun je terecht voor een effectieve behandeling van een gokprobleem of gokverslaving. Of je nu verslaafd bent aan online gokspellen of vaak in het casino te vinden bent, deelneemt aan loterijen of bingo speelt: de verslavingsziekte veroorzaakt jouw gokprobleem. Daarom wordt je bij SolutionS behandeld voor jouw verslaving en zullen er weinig verschillen zijn tussen de behandeling van verschillende soorten gokverslavingen en andere verslavingen, zoals verslavingen aan drugs, alcohol en andere middelen.

De voordelen van stoppen met gokken

De behandeling van een gokverslaving begint met het erkennen dat je een gokprobleem hebt en dat je verslaving ernstige gevolgen heeft. Hierin, en tijdens de rest van de behandeling, volgen wij het 12 Stappen Minnesota Model. De tweede stap is het accepteren van hulp vanuit de verslavingszorg. Het afkicken van gokken onder deskundige begeleiding heeft verschillende voordelen:

  • Door te stoppen met gokken houd je geld over en zul je gemakkelijker uit je financi├źle problemen kunnen raken.
  • De behandeling van jouw gokprobleem zal leiden tot meer focus op je werk of opleiding, waardoor je betere resultaten kan behalen
  • Besluiten om nooit meer te gokken kan je sociale relaties verbeteren. Voor familieleden en direct omstanders biedt SolutionS ook een speciaal familieprogramma aan, zo zijn ook naasten direct betrokken bij de behandeling van een gokverslaving.
  • Afkicken van gokken zorgt dat onrustige, angstige of depressieve gevoelens en gedachtes afnemen.

Behandelmethodes

Elke behandeling van een gokverslaving start met het opstellen van een persoonlijk behandelplan. Dit plan is met uiterste zorg samengesteld door jouw behandelaars en wordt gemaakt op basis van een persoonlijk intake- of kennismakingsgesprek in onze priv├ękliniek in Antwerpen. Het doel van dit gesprek is om jouw persoonlijke situatie en hulpvraag zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Het behandelplan kan bestaan uit diverse trajecten. Een gokverslaving kan zowel ambulant als middels een klinische opname behandeld worden. Een ambulante behandeling van een gokverslaving bestaat uit sessies met een behandelaar van SolutionS. Tijdens deze behandeling kun jij je dagelijks leven zo goed mogelijk voortzetten. Vaak is het in het belang van de cli├źnt om een klinisch traject in te gaan. Tijdens deze behandeling word je opgenomen in ├ę├ęn van onze buitenlandse priv├ę klinieken waar je in alle rust en in een veilige omgeving kunt stoppen met gokken.

Nazorg: essentieel voor succes

Het is van essentieel belang dat er direct na de behandeling van een gokverslaving wordt gestart met het intensieve nazorgtraject. Het afkicken van gokken heeft jou als persoon veranderd, maar jouw omgeving is hetzelfde gebleven. In frequente sessie met je behandelaar leer je om met confrontaties van jouw verslaving om te gaan, maar ook om triggers te herkennen en er goed mee om te gaan. Zo kan terugval worden voorkomen. 

Wil jij stoppen met gokken of ben jij voor een naaste op zoek naar meer informatie over de behandeling van een gokverslaving? Wacht dan niet langer en bel ons nu! Onze medewerkers staan elke dag van de week telefonisch voor je klaar tussen 8:30 en 22:00 uur.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.