03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Ambulante behandeling

SolutionS Belgium / Behandeling van verslaving / Ambulante behandeling

Wat is een ambulante behandeling?

Een ambulante behandeling is een poliklinisch zorgtraject dat niet in een kliniek gevolgd wordt en bestaat uit frequente bezoeken aan een counselor / behandelaar. Het voordeel hiervan is dat u deze kan plannen wanneer het u uitkomt en uw dagelijkse werkzaamheden gewoon kan blijven voortzetten.

Eventuele ambulante behandelingen vinden plaats in onze vestiging in Antwerpen. SolutionS maakt voor de ambulante behandelingen gebruik van geïntegreerde evidence based behandelmethodes, waarbij niet alleen het doseringsprobleem en de verslaving maar ook de sociale, arbeid gerelateerde en relationele aspecten van het leven meegenomen worden in de behandeling. Het opnieuw vorm geven van uw leven, zowel thuis als op uw werk wil SolutionS graag ondersteunen.

Wij vinden het belangrijk dat u tijdens uw behandeling uw dagelijkse leven zo goed mogelijk kunt voortzetten.

Behandeltrajecten

Een ambulante behandeling is voor iedereen die zich geheel van middelen wil onthouden of klaar is voor normalisering van gedrag. Er wordt gekeken naar de best passende behandeling bij uw situatie, zowel op het gebied van uw priv├ęsituatie als uw gezondheid.

Binnen de ambulante behandeling die SolutionS biedt, wordt het 12 Stappen Minnesota Model gecombineerd met o.a. cognitieve gedragstherapie, motiverende gesprekstechnieken, mindfulness en burn-out preventie. Het uitgangspunt van de behandeling is volledige onthouding bij een middelenverslaving of normalisering van gedrag bij gedragsverslavingen.

SolutionS onderscheidt daarbij vier primaire doelen:

    1. Voorkomen van een terugval
    2. Doorvoeren van alle noodzakelijke veranderingen
    3. Herstel eigenwaarde
    4. Herstel relatie(s), werk en/of studie

Intake

Voordat u begint met uw behandeltraject heeft u een intake in Antwerpen.

Behandelplan

Na aanleiding van dit gesprek wordt er een behandelplan op maat gemaakt, waarbij er een inschatting wordt gemaakt van de duur, vorm en inhoud van de behandeling.

Mogelijk onderdeel van de ambulante behandeling is het SolutionS Familieprogramma. Door doserings- of verslavingsproblemen kan de relatie met het thuisfront verstoord zijn. Met het Familieprogramma ondersteunt SolutionS het herstel van de relatie met uw gezin.

Aanmelden

SolutionS kent geen tot zeer korte wachttijden. U kunt dus snel instromen. Voor meer informatie of aanmelden, neem telefonisch contact met ons op.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.