03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Behandeling van verslaving

SolutionS Belgium / Behandeling van verslaving

Hulp bij verslaving op psychisch, lichamelijk en sociaal niveau

Bij de behandeling van een verslaving werkt SolutionS met het 12 Stappen Minnesota Model. Dit model vindt zijn oorsprong binnen de Amerikaanse kringen van de anonieme alcoholisten.

De uitgangspunten van dit model en onze werkwijze wat betreft de hulp bij een verslaving zijn als volgt:

  • Verslaving is een primaire, chronische en progressieve ziekte
  • Verslaving is een fysieke, mentale en spirituele ziekte
  • De verslaving staat centraal in de behandeling, niet de onderliggende dynamiek
  • De behandeling is multidisciplinair gericht

In 12 stappen hulp bij een verslaving

SolutionS was de eerste verslavingsinstelling die het 12 Stappen Minnesota Model in Nederland en Belgi├ź introduceerde met als doel: onthouding van alle geestverruimende en stemmingsveranderende middelen.

Wij bereiken dit doel met inzichtgevende en lichaamsgerichte therapie en cognitieve gedragstherapie. Aan de hand van de 12 Stappen die centraal staan in de totale behandeling, werken we stap voor stap aan het controleren van de verslaving. Onze cli├źnten worden eigenlijk opnieuw geprogrammeerd en leren op die manier dat ze zelfstandig de verslaving kunnen overwinnen.

Lees meer over de 12 Stappen

Groepstherapie tijdens de behandeling

Ook werkt groepstherapie goed bij de behandeling van een verslaving. Cli├źnten herkennen hun eigen problematiek en obstakels bij anderen en zien hoe zij de verslaving stukje bij beetje overwinnen. Hierdoor beseffen ze dat zij zelf ook de kracht in zich dragen om hetzelfde te doen en de verslaving achter zich te laten.

Hulp bij de verslaving op drie niveaus

SolutionS behandelt de verslaving op psychisch, lichamelijk en sociaal niveau.

Wij zijn voorstander van lichaamsgericht werken. Verslavingsgerelateerde problemen als traumatische ervaringen, emotionele problemen, stress en burn-out manifesteren zich ook in het lichaam. Ze zijn te herkennen aan spierspanningen, lichaamshouding en bewegingspatronen, maar soms ook heel direct in de vorm van fysieke klachten. Bewustwording van de psychologische betekenis van het lichaam draagt voor de cli├źnt bij tot verwerking, herstel en persoonlijke groei en vormt een belangrijk aspect van de hulp bij een verslaving.

Leeftijd

SolutionS behandelt alleen personen van 18 jaar en ouder.

Behandeltraject

De te nemen stappen van een behandeling zijn:

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.