03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Diagnostisch Centrum

SolutionS Belgium / Behandeling van verslaving / Diagnostisch Centrum

Opname in ons diagnostisch centrum

Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt profiteren van de behandeling bij SolutionS, vindt er voorafgaand aan deze behandeling vaak een opname plaats in ons diagnostisch centrum.

Het behandeltraject

Opname in het diagnostisch centrum maakt onderdeel uit van de beginfase van een behandeling bij SolutionS. Tijdens de korte opname in de beginfase van het behandeltraject word je constant geobserveerd door onze gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen. Naast scherp toezicht voeren zij enkele onderzoeken op je uit. Verder ontvang je in het diagnostisch centrum voorlichting over de 12 Stappen van het Minnesota model en vindt er een wellness-intake plaats. Gedurende de diagnostische periode in ons centrum is er veel aandacht voor jouw lichamelijke en mentale stabilisatie. SolutionS biedt een uniek concept dat jou de gelegenheid biedt om de overgang van een leven in actieve verslaving naar een behandeling volgens het 12 Stappen Minnesota Model te vergemakkelijken. Mocht er nadere diagnostiek nodig zijn voor de klachten die jij ondervindt, dan staat een deskundig team van verpleegkundigen, artsen, psychiaters en psychologen voor je klaar in het diagnostisch centrum van SolutionS. Zodra je klaar bent met het diagnostische programma verlaat je het diagnostisch centrum, waarna de behandeling van de verslaving van start kan gaan.

Jouw verblijf in het diagnostisch centrum

Het verblijf op het diagnostisch centrum duurt nooit langer dan noodzakelijk; dagelijks evalueren wij het toestandsbeeld en bespreken we of je gereed bent om de overgang naar het 12 Stappen behandelprogramma te maken. In de meeste gevallen duurt het verblijf in ons diagnostisch centrum een enkele dag of een paar dagen.

In het geval van bijvoorbeeld een GHB verslaving kan het verblijf en het ondergaan van het diagnostische programma aanzienlijk langer zijn. Vanuit onze jarenlange expertise weten wij namelijk dat een geleidelijke afbouw van het GHB gebruik met intensieve begeleiding en monitoring noodzakelijk is, voordat een cli├źnt het 12 Stappen programma ingaat.

Als het verblijf op het diagnostisch centrum langer dan een paar dagen duurt, krijg je een ÔÇśeerst verantwoordelijke verpleegkundigeÔÇÖ toegewezen. Deze maakt samen met jou een persoonlijk plan voor de diagnostische behandeling in ons centrum.

SolutionS diagnostisch centrum

Het diagnostisch centrum van SolutionS vind je in onze buitenlandse verslavingsklinieken. Voor het volgen van een diagnostisch programma in de beginfase van het behandeltraject kun je bijvoorbeeld terecht bij SolutionS Center in Voorthuizen, Nederland. Voor meer informatie of een persoonlijk intakegesprek kun je uiteraard gewoon in Antwerpen terecht. Wacht niet langer en vraag om hulp! Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar tussen 8:30 en 22:00 en staan dagelijks voor je klaar.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.