03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Behandeling speed verslaving

SolutionS Belgium / Stoppen met drugs / Behandeling speed verslaving

Afkicken van speed: behandeling speed verslaving

Heb jij steeds meer speed nodig is om het gewenste effect te bereiken? Heb jij steeds minder energie? Kan een naaste niet meer van het leven of andere dingen genieten zonder de drug te gebruiken? In deze gevallen kan er sprake zijn van een speed verslaving. Zelf afkicken van speed is erg lastig. Een speed verslaving kenmerkt zich namelijk door geestelijke afhankelijkheid. Echter, behandeling van een speed verslaving is mogelijk! Jij of een naaste die verslaafd is aan speed kan daarvoor terecht in ├ę├ęn van de priv├ę klinieken van SolutionS. Wij begeleiden je graag in het afkicken van speed en helpen jou de weg naar herstel te bewandelen!

Stoppen met speed

Wanneer je stopt met het gebruiken van speed, zullen er geen directe ontwenningsverschijnselen optreden. Toch kun je tijdens het afkicken van speed negatieve gevoelens optreden. Vooral direct nadat de speed is uitgewerkt, treden deze gevoelens op. Enkele verschijnselen die vaak voorkomen wanneer er geen speed meer wordt gebruikt zijn depressieve gedachten, een onrustig gevoel, oververmoeidheid, een gebrek aan energie en nergens meer zin in hebben. Deze verschijnselen resulteren er meestal in dat de gebruiker meer speed bijneemt, direct nadat de drug is uitgewerkt, of op een ander moment opnieuw het middel gaat gebruiken. Tijdens het afkicken van speed kunnen deze gevoelens dus ook optreden of zul je deze gevoelens zelf al eerder hebben ervaren.

Speed verslaving behandeling bij SolutionS

SolutionS biedt hulp bij het afkicken van speed. De behandeling van een speed verslaving is gelijk aan de behandeling van andere drugsverslavingen. Voorafgaand aan een behandeling vindt er altijd eerst een kennismakings- en intakegesprek plaats in onze priv├ękliniek te Antwerpen. Tijdens dit gesprek met een deskundige counselor of therapeut van SolutionS wordt de hulpvraag in kaart gebracht. Op basis van het kennismakings- of intakegesprek kan er een persoonlijk behandelplan voor de behandeling van de speed verslaving worden opgesteld. Zo kan er een behandeling worden gevolgd via een ambulant behandeltraject, maar ook een behandeling waarbij de speed verslaafde in ├ę├ęn van onze klinieken wordt opgenomen. De soort behandeling en het traject worden altijd op maat gemaakt en afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Ambulant traject

Het ambulante traject voor de behandeling van een speed verslaving vindt plaats in ons ambulant centrum in Antwerpen. Tijdens deze behandeling kun je afkicken van speed terwijl je je dagelijks leven zo goed als mogelijk kunt vervolgen. Er vindt dan ook geen opname plaats. Dit behandeltraject bestaat uit frequente sessies met de behandelaars van SolutionS, waarin het 12 Stappen Minnesota model wordt gevolgd. Naast het afkicken van speed is het doel van een ambulante behandeling om je leven opnieuw vorm te geven zonder de drug.

Afkicken van speed in een kliniek

In bepaalde situaties kan een klinische opname noodzakelijk zijn voor de behandeling van een speed verslaving. SolutionS heeft meerdere priv├ę klinieken in het buitenland waar je kunt afkicken van speed in een prikkelarme omgeving en op een veilige plek aan je herstel kunt werken.

Het belang van nazorg

Het nazorgtraject van SolutionS is essentieel voor het herstel van een speed verslaving. In dit ambulante traject begeleiden onze therapeuten jou in je nieuwe levensstijl zonder speed. Tijdens frequente sessies wordt er gewerkt aan het omgaan met triggers en andere valkuilen, maar ook om de confrontatie met de gevolgen van jouw speed verslaving op een goede manier aan te gaan. Zo wordt terugval in het oude gedrag tegengegaan en kun je voorkomen dat je weer speed gaat gebruiken.

Hulp door SolutionS

Bij SolutionS kun jij terecht voor het afkicken van speed en een effectieve behandeling van een speed verslaving. Maak vandaag nog de keuze om de weg naar herstel te bewandelen en ervaar meer energie, minder onrustige en depressieve gevoelens en een betere band met familie en vrienden. Voor meer informatie over ons behandelingsprogramma kun je ons altijd bellen. SolutionS is elke dag van de week telefonisch bereikbaar tussen 8:30 en 22:00 uur.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.