03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

  • nl
  • nl
Top

Alcoholverslaving test

SolutionS Belgium / Verslavingen  / Alcoholverslaving / Alcoholverslaving test

Alcoholtest

Het gebruik van alcohol is in onze maatschappij erg sociaal geaccepteerd. Voor sommige mensen is het gebruik van alcohol geen enkel probleem: zij drinken met mate en genieten van alcohol als een middel om te ontspannen. Anderen zijn gevoelig voor de verslavende effecten van alcohol: voor hen kan het gebruik van alcohol dan ook een reëel gevaar opleveren. Een gevaar van verslaving.

Alcoholtest

Stap 1 van 10 - VRAAG 1

10%

Zelftest alcoholverslaving

Om snel vast te kunnen stellen of uw alcoholgebruik problematisch te noemen is, heeft SolutionS een zelftest voor u ontwikkeld. Hiermee krijgt u binnen een paar minuten meer inzicht in uw alcoholgebruik en kunt u vaststellen of u zich richting alcoholisme begeeft. Ook als uit de test blijkt dat uw alcoholgebruik normaal is, kunt u uw vragen over alcohol bespreken met een expert van het SolutionS team.

Wanneer ben ik een alcoholist?

De kenmerken van een alcoholverslaving zijn soms moeilijk op te merken. Zoals gezegd, het gebruik van alcohol is erg geaccepteerd en soms vallen fysieke kenmerken pas op als een verslaving al vergevorderd is. Blijf dan ook altijd kritisch op uw eigen alcoholgebruik letten.

Weet u dat u verslavingsgevoelig bent, houd dan bij het gebruik van alcohol aandacht voor de volgende zaken:

  • Meer drinken dan voorgaande periodes
  • Meer alcohol nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken
  • Liegen over uw alcoholgebruik
  • Verminderde interesse in sociaal contact
  • Ontwenningsverschijnselen bij geen inname van alcohol

Diagnose alcoholverslaving

Onze alcoholtest is bedoeld als een middel om meer inzicht te krijgen in uw alcoholgebruik. Het is niet bedoeld ter diagnose van een alcoholverslaving; daarvoor consulteert u bij voorkeur eerst uw huisarts, of neemt u rechtstreeks contact met SolutionS. We zijn zeven dagen per week telefonisch bereikbaar. We helpen u graag met uw specifieke hulpvraag door middel van een intakegesprek.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.