03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Serge, 46 jaar. Werkzaam binnen een commerciële kaderfunctie

Al jaren sukkel ik met een drank- en drugsprobleem, overmatig drinken, overmatig snuiven, het probleem werd, naarmate ik ouder werd steeds groter, nog meer drinken, nog meer snuiven, nog meer miserie, hommeles in het huishouden (heb een vrouw en 2 kinderen van 12 en 14), financiële miserie, problemen op het werk, kortom niet goed en onhoudbaar.

Sinds de laatste keer (55 dagen geleden) vond ik van mezelf dat ik het niet meer kon volhouden, situatie was uitzichtloos geworden, voor mezelf, voor mijn gezin, voor alles, ik kon het niet meer alleen te baas, ik wilde hulp, deze keer echte hulp, ik was er zelf helemaal klaar mee, dit nooit meer.

Ik had al eens een begeleidingstraject gevolgd bij een andere instelling maar dat had me niet geholpen, ik herviel constant. Ik ben dan opzoek gegaan naar andere hulp en ben zo bij SolutionS terecht gekomen.

Na mijn intake gesprek hebben ze me geadviseerd om een korte maar krachtige klinische opname te doen in hun kliniek in Voorthuizen, dit zou goed zijn om eens even weg te zijn van mijn gezin en mezelf even de tijd te geven om na te denken en terug op adem te komen.

Zo gezegd zo gedaan, 5 dagen kliniek en ik moet zeggen wat een indrukken heb ik daar opgedaan! Je komt daar echt wel tot andere inzichten, de vele gesprekken in groep, individueel, de ochtend en middag sessies waar je echt over je verslaving kan babbelen want dat heb ik uiteindelijk, een verslaving! Ook de meditatie technieken zijn iets wat ik nog dagelijks doe. Er is toen door een van de oprichters (Mario) tegen mij gezegd dat ik moest stoppen met vechten, stoppen met vechten tegen de gedachten dat ik ooit normaal zou kunnen omgaan met geestverruimende middelen (alcohol of drugs), ik moest niet meer vechten tegen mijn verslaving, die had al lang gewonnen zei hij toen. Pas toen zijn mijn ogen echt opengegaan, ik zat daar omringd met allemaal mensen met hetzelfde probleem, 1 is te veel, 1000 nooit genoeg, exact my story!

De omkadering en begeleiding is subliem, allemaal gericht op het wijzigen van je gedrag, op herstel, op inzichten, op verslaving, de werking van ons brein, enzoverder.

Toen ik terug thuis was, ben ik verder gegaan met individuele en groepstherapie in de vestiging in Antwerpen, nu zit ik daar wekelijks te praten over herstel, over mijn gedachten, over mijn zucht, over mijn toekomst, over het gewone leven zonder alcohol en drugs.

Ik ben nu 56 dagen clean en ga ondertussen ook regelmatig naar NA meetings (Narcotics Anonymous) waar ik ondertussen al 2 medailles heb verdiend, binnenkort komt mijn 3e medaille van 60 dagen clean tijd.

Ik voel me echt geweldig, de rust is terug, de situatie thuis herstelt zich gestaag, mijn vrouw is super blij, de kids hebben hun papa terug, mijn ouders zijn mega fier op me, mijn baas steunt me volledig en dat geeft me echt vleugels en hoop voor de toekomst.

Ik wil dit verhaal delen omdat het me echt wel geholpen heeft die klinische en ambulante trajecten. Ik raad het iedereen aan die met hetzelfde probleem zit. 

Serge

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.