03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Echtgenoot van: Annemarieke, alcoholverslaafd

Hier het verhaal over mijn vrouw Annemarieke.
Ik denk dat Annemarieke anderhalf jaar verslaafd was toen we erachter kwamen. Dat was gelukkig nog niet zoā€™n lange tijd. We ontdekten het omdat haar gedrag begon te veranderen. Ze onthield zich niet meer van de drank en vertelde dat ze dingen had gedaan, terwijl dat helemaal niet zo was en andersom. Het ergste van dit alles was het liegen als ik haar bijvoorbeeld vroeg of er nog drank in huis was. Ze loog erover terwijl wij het overal in huis vonden. Vervolgens ontkende ze alles of zei ze dingen als: ā€œOhhhh dat is oud, ik wist niet meer dat dat er nog wasā€.

De impact van dit alles op ons en de rest van de familie is haast niet te beschrijven, het was enorm. Er was ongeloof en er werden vragen gesteld als ā€œHeb je het niet eerder gemerkt?ā€ en ā€œWaarom heb je niet eerder aan de bel getrokken?ā€. Tsja, ik zat ook in een ontkenningsfase. Je wilt er gewoon niet aan toegeven dat je vrouw verslaafd is.

Toen kwam het moment dat het gewoon niet meer ging. Er was alleen maar ruzie, Annemarieke lag steeds meer in bed en ze dronk ook steeds meer. Ik heb de kinderen toen meegenomen naar mijn ouders en tegen Annemarieke gezegd dat ze moest stoppen met drinken. Zo niet, dan zou ik voor de kinderen kiezen en zou ik bij haar weggaan. Dat was absoluut tegen mijn natuur in, maar ik moest wel een keuze maken. Deze beslissing heeft haar volgens mij wel aan het denken gezet. Ze was ontzettend boos dat ik haar probleem naar buiten had gebracht, maar het balletje is vervolgens wel gaan rollen. Via een goede kennis die ook alcohol verslaafd was geweest, hoorde we positieve verhalen over SolutionS. We hebben meteen de website opgezocht en een afspraak gemaakt voor een intake. Na de intake is besloten dat Annemarieke opgenomen moest worden in de kliniek SolutionS-Center in Voorthuizen. Hier heeft zij het 28 dagen programma gevolgd en aan haar herstel gewerkt. Een maand na haar ontslag uit de kliniek kreeg ze een terugval. Ze is toen naar Ć©Ć©n van de partnerklinieken in Zuid-Afrika gegaan. Hier heeft ze opnieuw hard aan haar herstel gewerkt. Een maand na deze opname is besloten om de behandeling te verlengen en Annemarieke naar een andere kliniek in Zuid-Afrika te sturen voor secondary care. Hier werd de balans bijgesteld tussen therapie en activiteiten, om steeds meer naar een normale levenssituatie toe te werken.

Ze heeft een lange weg moeten gaan, maar het gaat nu super met Annemarieke. Ze heeft nog steeds niet gedronken en ze bezoekt trouw de aftercare meetings. De kinderen en ik zijn zeer tevreden over hoe alles door SolutionS is geregeld. Vooral de manier waarop wij zijn geĆÆnformeerd tijdens de periode dat Annemarieke in de kliniek in Voorthuizen verbleef en ook de tijd dat ze in Zuid-Afrika was. Wij willen SolutionS heel erg bedanken voor alles wat zij voor ons hebben gedaan!

Robert, Rob en Rachel

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.