03/20 20 880

info@solutions-belgium.be

Top

Jeroen, 58 jaar

“Wat ben jij veranderd”, zei mijn vriend Jan die ik al lange tijd niet meer gezien had. We kwamen elkaar vaak tegen bij de Jazz Club. Daar genoten wij van de Dixieland en de mooie vrouwen die ook wel van een wijntje hielden. Ik antwoordde dat ik nog steeds dezelfde was, maar dan anders. Jan vond mij er gelukkig uitzien: ”Je ogen stralen en je voorkomen is open en eerlijk”. Ik vertelde hem dat ik niet meer dronk en ook dat ik niet meer alleen was. Hij wist wel dat mijn eenzaamheid de aanleiding was van mijn overmatige drankgebruik. Voorheen bezocht ik elke gelegenheid om maar aan drank te komen. Elke maand dronken wij op een zelf verzonnen zakelijk succes. We vertelden onze vrouwen dat we een zakelijke bespreking hadden en dat het wel laat kon worden.

“Jan, ik wil je iets vertellen. Sinds kort ben ik eerlijk tegen mijzelf en anderen geworden en ik wil de vreugde en het geluk wat je in mij ziet met je delen. Vandaag sta ik 158 dagen droog. Elke dag zeg ik tegen mijzelf: Vandaag drink ik niet.” “Wordt je daar gelukkig en blij van?”, interrumpeerde Jan. “Ik zal je mijn verhaal vertellen. Weet je nog dat ik het contact met je verbroken had? We maakten geen afspraken meer, ik was niet meer in staat door de drank de fijne contacten te onderhouden en durfde geen auto meer te rijden. Het ging steeds slechter met mijn gezondheid en ik was op een dag niet meer in staat nog alcohol te gaan kopen. Zelfs de slijter wilde niet meer bezorgen, ik was kapot. Bij de zaterdagpost vond ik een kaart van mijn zus Joke en zij attendeerde mij op een advertentie van SolutionS”.

Ja, die kende ik wel. Jaren geleden had ik al eens een brochure van SolutionS aangevraagd. Die heb ik opgezocht en vervolgens ben ik op de website gaan kijken. Daar las ik dat de kosten deels vergoed werden door de ziektekostenverzekering. Nu durfde ik wel te bellen, zij boden mij uitzicht om uit mijn ellende te komen. Om een lang verhaal kort te maken, de maandag daarop werd ik bij SolutionS afgeleverd door mijn zoon en zus Joke. Ik had er zelf voor gekozen dat ik mijn leven wilde veranderen en dat ik hulp nodig had. Op eigen kracht heb ik het vele malen geprobeerd, echter zonder resultaat.

De opvang, detox, counseling, sport, lecture en het 12 Stappen programma, alles was liefdevol en direct betrokken op mijzelf. Zij hebben mijn beslissing om geen druppel meer te drinken waargemaakt. Het statement: ”1 is te weinig en 100 is te veel”’ ben ik goed gaan begrijpen en ik pas dit in mijn leven toe. Toen ik na 28 dagen uit de kliniek kwam ben ik bij mijn moeder gaan wonen omdat alleen thuiszitten een trigger zou zijn om weer te beginnen.

Vervolgens bezocht ik ook vele AA-meetings en onderging ik de aftercare van SolutionS. Het ging fantastisch en iedereen zag dat ik veranderd was. Een ieder die wist dat ik bij SolutionS was geweest, loofde mij over mijn beslissing. Schaamte werd vervangen door trots. Ik had een prestatie geleverd. Ik was iets geworden en het bezorgde mij geluk en voorspoed.

Vraag onze hulp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.